Sommardäck på sommaren

\

Dubbfria vinterdäck bör vara bytta till sommardäck senast 30 april

Varken gummiblandning eller mönster i dubbfria vinterdäck är anpassade för varma som-marvägar, de är utvecklade för att fungera när det är kallt och vinterväglag. På sommaren ger dubbfria vinterdäck sämre grepp, längre bromssträcka och försämrad stabilitet vid en un-danmanöver.

– Dubbfria vinterdäck är ett riktigt dåligt alternativ på sommaren. Sämre grepp, svårare att få stopp på bilen och ökad risk för vattenplaning är exempel på negativa egenskaper för dubb-fria vinterdäck på sommarvägar som ökar risken för allvarliga skador eller dödsfall i trafi-ken, säger Bernt Wahlberg, STRO.

De som ännu kör på dubbfria vinterdäck rekommenderas att senast den 30 april byta till sommardäck.

 

dackinfomobilwebb

Information om däck, var man än befinner sig

En ny webbplats för Däckbranschens informationsråd finns nu på www.dackinfo.se. Webbplatsen anpassar sig så att den fungerar bra även på läsplattor och smartphones.

– Den nya webbplatsen gör det enkelt för alla att få snabb och tydlig in-formation om däck, var man än befinner sig, säger Pontus Grönvall, Däckbranschens informationsråd.

Om sidan laddas från en smartphone kommer man få en fråga om man vill gå till en särskild mobilversion som är uppbyggd med kortfattade frågor och svar.

 

För mer information, kontakta:

Bernt Wahlberg, STRO, info@stro.se, 08-37 42 73 / 0705-28 42 72

Pontus Grönvall, Däckbranschens informationsråd, pontus@dackinfo.se, 0340-67 30 01 / 0705–67 37 47