Svenskarna är bra på att följa lagen om vinterdäck

\

Vid en undersökning genomförd på 2 800 bilar över hela landet i februari 2005 var det bara 1% av de undersökta bilarna som hade sommardäck på bilen. Motsvarande andel vid en lik-nande undersökning 2002 var 3%.

– Svenska bilister har varit bra på att ta till sig lagen om vinterdäck. Enligt beräkningar från VTI (Väg- och Transportforskningsinstitutet) sparar lagen om vinterdäck varje år 7–9 liv i trafiken och 50–90 personer slipper bli allvarligt skadade, säger Pontus Grönvall, Däckbranschens Informationsråd.

Andelen som i februari förra vintern körde på friktionsdäck var 27% och på dubbdäck 72%. Motsvarande andel i februari 2002 var 29% respektive 68%. Andelen som kör på friktionsdäck är störst i Skåne (52%) och minst i norra Sverige (7%).

Hela undersökningen, där även uppgifter om mönsterdjup redovisas, finns i bilaga.

Plus fem grader – vinterdäck på!

Utan vinterdäck ökar olycksrisken när det blir kallt och halt. Gummiblandningen i däcken är anpassade efter temperaturen. Sommardäcken blir för hårda när det är kallt. Vinterdäcken bör därför sitta på redan när temperaturen kryper under +5°C.

Den 1 december till den 31 mars gäller krav på vinterdäck, när vinterväglag råder.

Nya dubbdäck bör köras extra lugnt de första 20 till 30 milen, så att dubben ”sätter sig” i däcket. Inkörningen av nya dubbdäck bör ske på barmark.

Minst 3 mm mönsterdjup – helst minst 5 mm

Krav på minst 3 mm mönsterdjup gäller vid vinterväglag under perioden den 1 december till den 31 mars. Dubbdäck är att betrakta som utslitna redan vid ca 5 mm mönsterdjup.

Uppdaterade listor på vinterdäck – Sveriges mest kompletta

På Däckbranschens Informationsråds hemsida (www.dackinfo.nu) finns uppdaterade listor på godkända vinterdäck samt vinterdäck utan märkningspliktiga oljor i slitbanan.

Listorna omfattar från och med i vinter alla betydande märken som finns på svenska marknaden och är därmed den mest kompletta sammanställningen som finns att tillgå. Listorna sammanställs i samarbete med STRO (The Scandinavian Tire & Rim Organization).

Vinterdäck definieras av Vägverket (VVFS 2003:22, 3§) som ”Däck särskilt framtaget för vinterkörning och som är märkt M+S, M.S., M&S, M-S, MS eller ’Mud and Snow’”.

Vinterdäck kan vara dubbade eller odubbade. Så kallade året-runt-däck eller allvädersdäck är inte godkända att köra på när krav på vinterdäck gäller.

En säker femma

Ett vanligt svenskt femkronorsmynt kan hjälpa till att hålla koll på vinterdäcken. Siffran fem på myntet påminner om att när temperaturen kryper under +5°C bör vinterdäcken vara monterade samt att minst 5 mm mönsterdjup rekommenderas på vintern. Avståndet mellan överdelen på siffran fem och kanten på en femkrona är 3 mm, vilket är det minsta lagliga mönsterdjupet på vintern.

För mer information, kontakta:

Däckbranschens Informationsråd
Pontus Grönvall
Tel: 0340-67 30 01, 0705-67 37 47